Ja takaisin koirajuttuihin...

Korkattiin näyttelyuramme spanieliliiton pääerikoisnäyttelyssä 22.10. Hyvinkäällä. Yhteensä perroja oli ilmoitettu 109 kpl, juniorinarttuja oli meidän lisäksi 16.

Jännitti ihan älyttömästi ja jotain pientä mä siinä möhlinkin (en osannu mennä yhtäaikaa parin kanssa eestaas ravia, tiputin näyttelyhihnan, en tajunnu hakea arvostelulappua...). Kerttu ei hirveesti välittäny mun jännityksestä, vaan esiinty ihan ilosesti. Hienosti anto tuomarin (espanjalainen Antonio Garcia Perez) tutkia ja kattoa hampaat. Vähän tarttis vielä vaan harjotella seisomista ja seisotusta, mielummin Kerttu olis kehässä istuskellu. Saatiin kuitenkin punanen nauha, ja sen jälkeen mun pitikin jo käydä kyselemässä konkareilta, että mitäs nyt tapahtuu??:D Jatkokehästä tiputtiin vissiin naljäntenä (?) 

Kuva: Sami Osenius


Kuva: Tytti Käyhkö

Tässä seisotin Kerttua ja yhtäkkiä tuomari vieritti pöydän alta tennispallon Kertun jalkoihin :) Tällä tuomarilla oli muitakin eriskummallisia tapoja arvostelun ohella, mm. tömisteli koirien ohi, läpsäytti käsiä niiden naaman edessä... Pallon Kepa nappas suuhun ja tömistelystä ei onneksi välittäny. Mutta voihan siinä joku herkempi nuori koira säikähtää...

Sain mä sen arvostelunkin haettua myöhemmin ja se oli musta oikeen kivaa luettavaa: Very nice and feminine bitch. Excellent top line. Very nice head, perfect bite. Good front & rear. Moves very well. Suhtautuminen tuomariin oli merkitty rastilla: rodunomainen lähestyttäessä. Ja laatuluokkaan JUN ERI.

Tässä vielä pari seisotuskuvaa, kiitos Tytti!! :) 



Täytyy sanoa että jäi tosi hyvä fiilis päivästä! Oli kiva nähdä vanhoja ja uusia tuttuja ja paljon rotutovereita. Nähtiin myös Kertun isää ja isän siskoa (-> joka pärjäsikin hienosti ollen perrojen paras narttu:)) Muutamat kävi silittelemässä Kerttua ja saatiin myös kehuja turkista, vaikka se hiukan lyhykäinen ehkä olikin.

Vaan yks asia jäi harmittamaan, onnistuin jotenkin missaamaan Antonion luennon espanjanvesikoirista näyttelyn jälkeen. Oli kuulemma ollu tosi mielenkiintosta kuunneltavaa.

Voipi olla että innostutaan osallistumaan seuraavaksi tampereen ryhmänäyttelyyn 6.12.