Olen vähän jäljessä blogiteksteissä mutta päivitellään taas menneitä juttuja. Kerttu on tänään 7kk ja viikko sitten puntari näytti 11,5kg. Sisarukset painavat jo ohi monella kilolla... Luultavasti ja toivottavasti Kertusta medi-kokoinen jääkin.

Niin ja tänään on myös ystävänpäivä, oikeen hyvää sellaista kaikille ihmis- ja koirakavereille! :)

Tässä pari kuvaa nässyltä parin viikon takaa




"Paras kaveri on se, jota voi purra korvasta ja joka juoksee lujaa karkuun."

Treenirintamalla sujuu ihan kivasti. Tokossa ja Peto-koulussa ollaan edetty hyvin ja Kerttu ottaa ihanasti kontaktia ja tekee mielellään hommia namien eteen. Tosin kärsivällisyyttä voisi vielä löytyä enemmän, Kerttu ei vaan kestä ei minkään tekemistä...:) Sain kyllä olla ylpeä K:n luoksetuloista viime kertasissa peto-treeneissä. Jätin sen istumaan paikalleen, ja se pysyi(!) ja pillin vihellyksestä juoksi täysillä luokse, eikä kiinnittänyt mitään huomiota häiriöihin (liikkuva ihmiskuja).

Riistan kanssa täytyy vielä jatkaa harjottelua, meinaan ei suostunut ottamaan isoja lintuja suuhun lainkaan.

Viime maanantaina päästiin pitkästä aikaa taas agilityyn ja kyllähän täs onkin jo ollu vähän vierotusoireita...:) Oli tosi mukavat treenit ja Kerttu oli mun mielestä ihan loistava! Kerttu oli radalla ilman hihnaa ja se malttoi jopa olla hetken paikallaan istumassa ennen esteelle lähetystä! <3 wau! edistystä! Tehtiin irtoamisharjotusta, jossa koira meni 3 peräkkäistä hyppyä ilman että ohjaaja olis juossut vierellä. Kerttu hokas idean heti (tai kun näki namialustan siellä lopussa.) Koitettiin myös keppejä verkolla ja valssausta yhden hypyn kanssa.

Agia on tuplabuukkauksen vuoksi tällä hetkellä kerran kahessa viikossa, mutta siihen on tulossa piakkoin muutos parempaan <3

Sitten vähän rasittavampiin asioihin...

Kertulla on varmaan jotain murrosiän alkua havaittavissa, kun tuntuu että korvat on välillä ihan kateissa tai muuten vaan esittää ettei muka ymmärrä. Välillä myös mörköilee taas, varsinkin pimeällä, haukkuu juoksevat lapset, naapurit, koirat, ym. Kaiken päällisiksi sille on myös iskenyt joku hirveä pureskelu/tuhoamis tarve. Aiemmin on ollut ihan nätisti kotona työpäivän ajan (lukuunottamatta pieniä satunnaisia tihulointeja), mutta ei enää. Ollaan yritetty ettiä tähän kaikenlaisia ratkaisuja: pitkää aamulenkkiä/lyhyttä aamulenkkiä, jätetty paljon virikettä/vähän virikettä, laitettu pureskelunestoainetta ja valkopippuria ym. mutta viimeisen parin viikon aikana se on saanu vaan aina tuhottua alakertaa enemmän...:/ Tapettia on revitty lukuisista kohdista keskeltä seinääkin ja listoja, rappusia, betonitolppaa jyrsitty.... Niin ja vähän kun katse vältti niin sai purtua yhden pantansakin rikki. Onneksi oli kotipihalla eikä lähteny pinkoo mihinkään.

Toinen "ongelma" mikä olis kiva saada karsittua on se vaatteiden repiminen / intopureminen ym.

Ongelmana on siis se, että Kerttu tervehtii ihmisiä sellasella innolla että vähempikin riittäis. Kerttu loikkii ja hyppii, nappaa kaulaliinasta, hanskoista ja muista vaatteista niin että tohinassa saattaa esim. silittelijän takki repeytyä,, eh, noloa? Vaikka toisaalta olen kiitollinen, että meillä on sosiaalinen ja ihmisrakas vesikoira, koska arkuutta ja pidättyväisyyttäkin rodusta löytyy enkä sellaisia piirteitä olisi omalta koiralta halunnutkaan.

Lähinnä nyt mietin, onko tämä vielä normaalia pentumaista käytöstä joka menee ajallaan ohi vai pitäiskö asiaan puuttua ja sitten se suurempi kysymys - miten? Vinkkejä otetaan vastaan...

Kieltäminen ei ensinnäkään oo Kertun kohdalla kovin tehokasta ja toisekseen en halua ottaa riskiä, että alkaa liittämään negatiivisia asioita vieraiden ihmisten kohtaamiseen.

Ehkä vaan sanon kaikille vieraille silittelemään pyrkiville, että omalla vastuulla - kyseessä on aika innokas pentu.
Itseä Kertun säntäily ei haittaa, mulla on jo valmiiksi reikänen kaulaliina;)