Sunnuntaina käytiin Hyvinkään koirakylpylässä opettelemassa uimisen alkeita. Seuraksi saatiin pikkukoiraporukasta Nala sekä havannankoirat Simo ja Nooa. Pojille paikka oli jo ennestään tuttu, mutta Kerttu ja Nala pääsivät ihan ekaa kertaa altaaseen.  

Osasin odottaa, että Kerttu vesikoirana saattaa innostua uimisesta. Ainakin Kertun isä on innokas uimari ja onhan tuosta tytöstäki ilmenny jo vesihullun piirteitä. Kerttu mm. juo suoraan suihkusta ja hanasta, tykkää läträtä vesikupilla ja kävi jo pikkupentuna ensitöikseen kahlaamassa järvessä. Koitin myös kerran motivointimielellä upottaa isoon vesiastiaan uppoavia nameja ja katsoa mitä se tekee. Eihän siinä menny ku hetki kun tolla oli jo pää veden alla ja sit se vaa puhalteli kuplia nenän kautta ja nappas namit suuhun. Ihan helppoa!

Kylpylästä oltiin varattu allas ½-tunniksi ja uimaopettaja. Pelastusliivit päälle ja menoks. Ekalla kerralla ohjaaja laitto Kertun veteen ja mä kävelin altaan reunalla sen edellä. Uiminen lähti heti sujumaan oikeen hyvin eikä se paljon ylimääräisiä präiskinyt. Uittaja luulikin, että Kerttu on aiemminkin uinut ja ihmetteli, kun kerroin tän olevan eka kerta. Ei siinä tarvinnu montaa kertaa Kerttua veteen laittaa kun meni jo vapaaehtosesti. Kerttu tajus myös lelujen noutamisen idean. Oli ihanaa kattoa kun toinen oli ihan elementissään! <3


Kerttu meinas ensin hakea lelut helpommalla tavalla, kuivalta maalta poimien


Tajus kuitenkin pian, että uiminen on sittenkin paaaljon hauskempi tapa:)


Tuodaan tuodaan!


Olehyvä, ja uusiks kiitos


Suu auki, täältä tulee hauki!


Pallokin kelpas haettavaksi


Kertun uimatoverit: Nala, Nooa ja Simo

Aika meni tosi nopeesti, mutta kyllä se puoltuntinen riitti saamaan tolta mehut pois - loppuilta sujui unisissa merkeissä.