Tapit järjestää erilaisia lajikokeiluja jäsenilleen, ja tällä kertaa vuorossa oli viehejuoksuun tutustuminen.
Kaupin vinttikoiraradalla on joka torstai myös muiden kuin vinttareiden mahdollista päästä juoksemaan vieheen perässä.

Aluksi juoksivat vinttikoirat sähkövieheen perässä ja ne oli NOPEITA! Itse asiassa siinä vaiheessa alkoi vähän jännittää, että onko tää nyt ihan turvallista, oli meinaan aika hurjan näköistä kun ne pinkoivat ohuilla jaloillaan täysillä vieheen perässä ja sen saalistettuaan usein kaatuivat. Sieltä jokainen kuitenkin nousi ylös nilkuttamatta.

Siinä sitten aluksi pientä lämmittelylenkkiä käveltiin tappi-koirien kanssa ja onneksi meille aloittelijoille ei vedetty kuin ihan lyhyt matka käsivieheellä, eikä meno enää ollut niin totista :D

Meidän vuoron tultua pingottiin radalle ja siinä ekaks viehemies yritti saada Kerttua innostumaan rätistä. Kerttu kattoi aluksi hommaa hiukan ihmeissään, mutta kiinnostui vieheestä lopulta vähän kun mä heiluttelin sitä. Ja kun kiinnostus heräs niin viehettä alettiin jo vetää toisesta päästä. Oho, kävipäs se nopeesti ja enhä mä vielä ehtiny riisua Kertulta pantaa ja hihnaakaan :oops: Mutta ihan hyvin se ne päälläkin juoksi...

Mahtavista kuvista kiitos Tytille!


siis mikä tää juttu ny on? (Kuva: Tytti Käyhkö)


Matkalla takasin päin K repi jo viehettä innolla ja lähti uudelleen perään juoksemaan hienosti! :) (Kuva: Tytti Käyhkö)


Saalistaja! (Kuva: Tytti Käyhkö)

Viehemies lopuks vielä kommentoi, että Kertussa vois olla potentiaalia agilityyn meditykiks.:)

En tiedä tuleeko tuolla kuitenkaan käytyä useammin, koska en kyllä periaatteessa halua vahvistaa sille tuota peräänlähtemisviettiä. Helpompi kulkea vapaana, jollei lähde jokaisen linnun/jänön whatever perään. En kyllä tiedä vaikuttaako viehejuoksu sen taidon kehittymiseen, mutta jotenkin näin mun aivoilla ajateltuna se saattais sitä vahvistaa.

P.S. Joku tarkkasilmäinen saattoi huomata, että Kerttu näyttää jotenkin hassulta, mutta on se sama koira:) Karvat läx ja vähän reilummalla kädellä. Oli sen verran paksu ja huopunut turkki että 6,3mm ei uponnu alkuunkaan. Piti vetää 3,2mm terällä ja tulihan siitä aika klani.:D Mutta varmasti helpotti oloa kun pääsi siitä turkista eroon! Nyt ei kyllä oo näyttelyihin vähän aikaa asiaan, mutta ehtiihän niihin myöhemminkin.

Karvojen leikkuun jälkeen mittasin sen ihan virallisella mittatikulla ja se on 42,2cm!! JEBOUUU!!! ja 13,2kg.
selvä medi