Oltiin viime viikolla Nuuskujen perustottelevaisuuskurssin lopputestissä. Meitä oli ~5 koirakkoa ryhmässä ja testattiin kurssilla harjoiteltuja juttuja mm. pujottelua koirakoiden välistä, paikallaan oloa ja luoksetuloa, noutoa ja riistan nostoa. Kerttu oli suoraan sanottuna ihan älyttömän huono! Mä en ymmärrä mitä sen päässä oikeen liikku (no joo siis juoksut teki kovasti tuloa ni vissii ajatukset vähän harhaili..;)) En olis ihmetellyt vaikka meidät olis hylätty, mutta ilmeisesti mekin testi läpäistiin loppukommenteista päätellen. 

Testi kesti yhteensä n. ½h ja venailuajat oli Kertulle tuskaisin osuus. Se ei osaa rennosti istua perseellään vaan actionia pitäs olla hela tiden. Kyllähän se istuu käskyn alla ja odottaa ja tapittaa, mutta se on kyl vähän liian tylsää pitää toista koko ajan asennossa ja sitäpaitsi sillon pitää myös palkata aika tiuhaan ja mullahan loppuis sitä menoa namut 10 minuutissa...

Huomasi hyvin luonne-erot taas noutajiin verrattuna, ne on jotenki nii rennon lupsakoita ja rauhallisia. Toisaalta tykkään, että tosta löytyy sähäkkyyttä ja vauhtia. Damin noudon Kerttu teki tosi hyvin ja oli ältsi nopee. Tästä suorituksesta saatiinkiin isosti kehuja, vielä kun antais damin käteen asti (nyt tiputtaa jalkoihin).  Mutta se taiskin olla ainut sen nappisuoritus. Koirakujan seuras kyllä nätisti vierellä mut paikalla istuminen olikin vähä hankalampaa ja piti siinä sitten pyöriä... Paikallaan olo on yleensä sujunu meillä hyvin, mutta näköjään treeniä vielä tarvitaan eikä auta että se on sen joskus silloin kurssilla tehny hyvin. Ajattelin jättää Kertun ihan reteesti ilman hihnaa paikalleen, kyllähän se siinä pysyy. No, ei pysyny vaan lähti 2x mun perään! Voi nolous! Onneks ei sentää lähteny muitten koirien luokse tai alkanu lällättelemään... Kolmannella kerralla Kertusta pidettiin hihnan avulla kiinni ja luokse tuli tän jälkeen hyvin pillin vihellyksestä. Lopuks oli riistan nostoa ja ei napannu varis tällä kertaa Kerttua yhtään. Maahan jäi.

Noh, ei muuta kun lisää treeniä ja lisää häiriötä. Ja olis hienoa kun Kertunki sais jotenkin opetettua vaan "olemaan". Se alkaa loikkia, repiä hihnaa, piipata... tähän asti olen yrittäny olla huomioimatta sen protestointeja mutta ilmeisesti pitäs koittaa jotain muuta.

Kerttu osaa kyllä olla peto muussakin suhteessa. Tässä pari uutta kuvaa tuhoista, yksinolo on tylsää:




Sängynpääty