Käytiin viime viikonloppuna käppäilemässä Orivedellä, Pukalan virkistysmetsässä 6,5 km reitti: Siitinjärvi - Valkeajärvi - Vähä-Musturi - Ikkala - Siitinjärvi. Sää oli hieno, muttei liian kuuma. Ois voinut kuvitella, että olis enemmänkin ollut ihmisiä liikkeellä, mutta ei nähty yhtään vastaantulijaa. Vain laavulla oli muutama muu meidän lisäksi, mutta nekin jatkoivat matkaa pian meidän tultua. Maisemat oli kyllä komeet, hyvin vois käydä uudelleenkin. Ja tuollahan on yhteensä kolme eri reittiä, joten ehkä täytyy tsekata ne pari uuttakin. Sen opin, että aurinkorasvan lisäksi olis hyvä olla mukana hyttysmyrkkyä! Syvemmällä metässä niitä meinaan oli aika kivasti, onneksi oli pitkähihainen mukana. 


Tapsa ja Kerttu alkumatkasta


Valkeajärveä ihastelemassa


Tuolta me tultiin ja tonne me sitte mentiin...






Reitin varrella oli varmaan 20 isoa murkkupesää ja pikkusia vilisikin sankoin joukoin polulla. Mutta eiks sanota että kun on paljon muurahaisii ni ei ois käärmeitä? Ei onneks törmätty käärmeisiin, vaikka ei noi murkutkaan sillees mun lemppareihin kuulu:D Kerttu päätti tehdä loppulenkistä lähempääkin tuttavuutta murkkujen kanssa, se mennä läjähti istumaan pesän päälle! Ei ne tainnu kuitenkaan päästä tiheen turkin läpi, tai ei Kerttu ainakaan näyttäny mitenkään kärsivältä...


Laavu ja Kerps


Nälkäiset retkeilijät odottaa maggaroiden paistumista, nams nams!




HAE!


Eikä tarvinnu kahta kertaa käskeä


leso


Reitin varrella meni monessa kohtaa järvi ihan vieressä. Kerttu kävi tasaisin välimatkoin kokeilemassa, josko veden lämpötilassa tai maussa olis eroja.


Kerttu was here 5.6.2011