Minä vietin työporukan kanssa pidennettyä viikonloppua Sisiliassa, kun Tapani ja Kerttu avasivat sorsastuskauden.

En oikein tiennyt etukäteen, miten Kerttu siellä pärjäis kun linnun noudon kanssa vielä välillä on ollut epäröintiä (varsinkin lämpimän variksen) ja pyssykin oli alkuunsa niin epäilyttävä kapistus. Tapsa ajatteli kuitenkin ottaa Kertun mukaan kokeilemaan ja viedä sen sitten kotiin jos ei hommasta tuu mitään. Mutta hienosti se oli toiminut! 

Tapani jätti suosiolla oman aseensa kotiin ja keskittyi Kertun ohjaamiseen. Kerttu ei pelännyt laukauksia yhtään, mutta vähän sitä oli silti vielä ällöttänyt istua kolmen pyssyn kanssa naamioverkon alla. Yhteensä Kerttu nousi merestä 6 lintua (taveja, lapasorsia ja heinäsorsia). Ekan linnun kohdalla oli kantanut vähän varovaisella otteella siivestä, mutta lopuissa ote oli jo oikeen hyvä. Osa linnuista oli vielä vähän räpiköinykkin suussa, mutta Kerttu piti ne tiukasti suussaan. 



Muutamalla kerralla kun lintu ammuttiin vähän kauemmas mereen, Kertulle piti heittää vinkiksi kivi sinne päin että tiesi suunnan.  Hienosti se lähempänä haistoi linnun olinpaikan eikä aallotkaan haitannut menoa yhtään, vaikka välillä pyyhkäsivät koko koiran yli.

Vaikka en ikinä metsästyksestä olekkaan perustanut, niin jotenkin sitä osaa nyt olla tosi ylpeä Kertun onnistuneesta ekasta "työpäivästä", varsinkin kun tän lajin treenaaminen ei aina ole ollut ihan ongelmatonta. Tapanin metsästyskaveritkin olivat ihmetelleet miten hienosti se voi jo toimia vaikka on noin nuori ja ekaa kertaa tositoimissa. Kertusta oli ihan oikeasti paljon apua :) Aika hienoa! 

Mutta ei se ihan täyden kympin koira kuitenkaan reissulla ollu.. Oli kuulemma räksyttänyt mökkinaapureita minkä kerkes. Mutta kyllä siitä vielä hyvä sorsakoira tulee! Varmaan se pyssyn epäilyttävyys kohta yhdistyy vaan hauskaan tekemiseen, kun pääsee noutamaan sorsia vedestä. Siinä se oli ollut ihan haka! Hyvä Kepa!!!


Kerttu ja Kertun saalis ekalta metsäreissulta!


Väsynyt työläinen vetää tirsat veneessä