Kerttu synnytti sunnuntaiyönä kaksi pientä pentua, flegmaattisen flamingon ja apaattisen pesukarhun...

Valeraskaus pukkasi päälle. Juoksuista on nyt reilu 8 viikkoa ja sinä aikana olin huomaavinani siinä jo jotain outoksia ja mietinkin voisko valeraskaus olla kyseessä, mutta jotenkin olin jo unohtanut koko homman. Tissit ei ihan mielestäni palautunu normaaliksi, mutta en tiennyt mikä on normaalia ja mikä ei kun tyttökoiraa ei ole ennen ollut. Tuona "raskaus aikana" sille ei myöskään aina ruoka maistunut samalla tavalla kuin yleensä, mutta ajattelin että ehkä se on vaan tullut aikuiseksi ja kun kasvu on loppunut, ei vältisti ole aina nälkä.

Nyt Kerttu teki ahkerasti petiä ennen viikonloppua. Lopulta se kaivautui kokonaan vieraspatjamme alle makaamaan. Ajattelin, että se on varmaan niin väsynyt hyppytekniikka-viikonlopusta, mutta oli siinä sitten muutakin takana. Yön aikana se oli kuskannut sänkyyn nuo kaksi lötkölelua. Se oli levoton aamulla, ramppasi ylä- ja alakerran väliä ja kanteli "pentuja" mukanaan ja vikisi. Siinä vaiheessa oli jo aika selvä mistä oli kyse. Sillä myös tisut pullottaa, mutta ei niistä ainakaa vielä onneksi ole maitoa tullut.

Lelut laitettiin piiloon ja paljon muuta aktiviteettia tilalle, että unohtaisi äidinvaistonsa. Olen nyt pitänyt sitä mukana töissä ja muutakin hommaa ollaan keksitty sille illaksi. Maanantaina sorsan noutoa, tiistaina meillä alkoi Kiva koirakansalainen -kurssi, keskiviikkona mettälenkki ja uittamista, tänään agilityyn...

Ruoka ei oikein maistu, närppii vain. Alkuviikosta huomasi, että selvästi etsii pentujaan ja on vähän levoton jos ei ollut muuta tekemistä.

Voi kun mua käy ihan sääliksi sitä, varmaan sitä itteäänkin tilanne stressaa. Pennut kun vaan olivat ihan elottomia ja vaikka hän kuinka hienosti niitä yritti hoivata (kerran nosti flamingoa päästä niin että se vinkasi, niin samantien tiputti ja otti hellemmän otteen) niin ei ne vironnut. Ja sitten ne vielä katos, damn! Ehkä ei saa liikaa inhimillistää...

Me lähdetään viikonlopuksi reissuun ja Kerttu jää Tapanin porukoille hoitoon. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin ja valeraskausoireet tästä laantuvat.