Meidän 3 kk:n ( ) treenitauko on nyt taakse jäänyttä elämää. Vähän jänskätti mennä pitkästä aikaa agitreeneihin, kun en tiennyt miten Kerttu käyttäytyy ja tuleeko mistään mitään.. Mutta tulihan siitä! Kerttu maltto odottaa lähdöissä ja jakso keskittyä tosi kivasti! Tämän viikon omatoimiaksailut meni hyvin myös. En tiedä oliko syynä osaks sekin, että paikalla oli molemmilla kerroilla vaan pari muuta ryhmäläistä ja ei ollut sitä ylimäärästä hälinää ja haukkua, mikä varmaan saa Kertun kierrokset nousemaan entisestään. Koska tänään, kun oltiin Tappien järkkäämässä Jänesniemen Elinan koulutuksessa, niin Kerttu oli kuin toinen koira. Oliko sitten syynä eri paikka, eri ihmiset tai se että joutui odottamaan vuoroaan pari tuntia, niin se kävi ihan ylikierroksilla... Ei malttanut pysyä paikoillaan alussa lainkaan ja muutenkin oli aika sählä ja napsi mua välillä vaatteista ym.. Elinalta saatiin hyviä ohjausvinkkejä ja oli kiva, kun edettiin ihan rauhassa ja keskityttiin siihen että ohjaukset ja koira menee oikein (eikä vain yritetä vetää rataa läpi tyylillä kun tyylillä). Radalla tais olla yhteensä n. 30 estettä, mutta me edettiin vissiin esteelle 7 asti, sekin kahessa pätkässä :). On siitä jotain videomateriaaliakin olemassa, mutta en oo vielä uskaltanu kattoa, luultavasti ihan julkasukelvotonta :D

Tokossa startattiin nyt Herhaun ALO ryhmässä. Siellä huomasin, että Kerttu ottaa nyt tauon jälkeen tosi helposti häiriötä muiden haukkumisista ja alkaa pälyileen/keskittymiskyky herpaantuu. Tauon aikana ollaanki oikeestaan treenailtu vaan sisällä, niin tosi kiva päästä taas "häiriön keskelle". Perusasento tarvis ottaa tehotreeniin, se on vähän niinku sinne päin... ja paikalla makuu tarvii vielä aikaa että oikeasti sen siihen uskallan jättää ja luottaa ettei nouse. Ei sillä että muut liikkeet ois kisakunnossa (ei tod) mutta noi nyt ensinnä. Koitettiin myös ekaa kertaa noutoa. Kyllähän Kerttu osaa hakea, esim. lintua, mutta ei silleen tokomaisesti. Musta tuntuu, että siinä tulee olemaan iso homma. Sillä on ensinnäkin ongelmia pitää nätisti suussaan mitään puista (väylää), toisaalta se helposti myös tiputtaa ennen aikojaan (olen varmaan liikaa tehnyt namivaihtareita). Saatiin läksyksi seuraamista kapula suussa. Katotaan kuin käy....

Pari viikkoa sitten kun oltiin Uudessakaupungissa, niin siellä oli jo metsäkin ihan sula! Ois voinu vaikka vetää verijäljen jos ois ollu tarvikkeet mukana.








Majava





Mitä isäntä edellä, sitä koira perässä...

Niin, ja se mun autokin on taas kunnossa!! wuhuuu! jännitti että millanen lasku siitä lävähtää, mutta oli ihan positiivinen yllätys kerrankin: 27,5 e! Ei siellä mitään sen kummempaa ollu kun että talvella ei kuulemma sais käsijarrua pitää päällä sillee montaa viikkoa putkeen... se oli jotenkin jäätyny. No, onneks kohta on kesä :)

Viime viikonloppuna käytiin taas Tappien kera Hyvinkäällä

Saukko


paikoillanne, valmiinanne....

Nyt kevään aikanahan pitäis Tampereellekin avautua koirauimala. Se täytyy kyllä ehdottomasti käydä tsekkaamassa! Ois hienoa kun talvella vois käydä säännöllisesti uimassa, tää kun on Kertulle niin rakas harrastus.

Muutama uusi lajikokeilukin on tänä keväänä tiedossa. Innolla odotellaan Tappien hakuryhmän starttaamista ja koiratanssiin tutustumista!